TEMPEH KOKOSCURRY
- 2 eetlepels extra vergine kokosolie
- 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk (2,5 cm) verse gember, geschild en fijngeraspt
- 1 kleine chilipeper, van zaden ontdaan en fijngehakt
- 230 g tempeh, in blokjes
- 100 g in stukjes gesneden bloemkool
- 70 g in stukjes gesneden broccoli
- 230 g sugarsnaps, vers of bevroren
- 70 g gehakte korianderblaadjes)
- 10 g gehakte basilicum
- 100 g in dunne ringen gesneden sjalotjes
- 475 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kerriepoeder
- ½ theelepel fijn zeezout
1. Smelt de kokosolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, gember en chilipeper 4 tot 5 minuten of totdat ze beginnen te zweten.
2. Verplaats ze naar de zijkanten van de koekenpan, voeg de blokjes tempeh toe en laat ze bakken tot ze aan alle kanten bruin zien.
3. Voeg de bloemkool en broccoli toe en bak gedurende 2 tot 3 minuten mee. Voeg de sugarsnaps, koriander, basilicum, sjalotjes en kokosmelk toe.
4. Laat 10 minuten sudderen, roer af en toe. Roer voor het opdienen de kerriepoeder en het zeezout erdoor..
Een perfect evenwichtige maaltijd als je deze combineert met wilde rijst. Eet smakelijk!