Top
 
 
 

MIJN D-TOX WEEKENDRECEPTEN (LUNCH & DINERRECEPTEN)

Een tweedaags d-tox voedingsprogramma om het gevoel van nieuwe adem te versterken en een pure glow van binnenuit te onthullen.

TEMPEH KOKOSCURRY

- 2 eetlepels extra vergine kokosolie
- 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk (2,5 cm) verse gember, geschild en fijngeraspt
- 1 kleine chilipeper, van zaden ontdaan en fijngehakt
- 230 g tempeh, in blokjes
- 100 g in stukjes gesneden bloemkool
- 70 g in stukjes gesneden broccoli
- 230 g sugarsnaps, vers of bevroren
- 70 g gehakte korianderblaadjes)
- 10 g gehakte basilicum
- 100 g in dunne ringen gesneden sjalotjes
- 475 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kerriepoeder
- ½ theelepel fijn zeezout

1. Smelt de kokosolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, gember en chilipeper 4 tot 5 minuten of totdat ze beginnen te zweten.
2. Verplaats ze naar de zijkanten van de koekenpan, voeg de blokjes tempeh toe en laat ze bakken tot ze aan alle kanten bruin zien.
3. Voeg de bloemkool en broccoli toe en bak gedurende 2 tot 3 minuten mee. Voeg de sugarsnaps, koriander, basilicum, sjalotjes en kokosmelk toe.
4. Laat 10 minuten sudderen, roer af en toe. Roer voor het opdienen de kerriepoeder en het zeezout erdoor..

Een perfect evenwichtige maaltijd als je deze combineert met wilde rijst. Eet smakelijk!

IN GEMBER GEBAKKEN TONIJN MET AVOCADO-, ERWTEN- EN MUNTPUREE

- 2 theelepels sesamolie
- 5 cm cm verse gember, geschild en in lucifers gesneden
- 8 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 4 tonijnsteaks
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
- 90 g gekookte, gepelde edamamebonen
- 2 flinke handjes munt of korianderblaadjesbr /> - 4 eetlepels sesamzaad, geroosterd, om te serveren

AVOCADO-, ERWTEN- & MUNTPUREE
- 150 g verse doperwten of diepgevroren erwten, ontdooid
- 2 handjes muntblaadjes
- Fijngeraspte schil en sap van 1 limoene
- 2 rijpe avocado’s, in stukjes gesneden
- 2 theelepels appelciderazijn

1. Verhit de sesamoliein een koekenpan op een middelhoog vuur. Bak de gember en knoflook enkele minuten tot ze goudbruin zijn en houd ze dan apart in een schaaltje.
2. Kwast de tonijnsteaks in met olijfolie en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg ze in de pan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, tot ze naar wens gegaard zijn.
3. Maak ondertussen, de avocado-, erwten- en muntpuree klaar: kook de erwten tot ze net gaar zijn en doe ze in een kom, voeg de overige ingrediënten toe en druk alles plat met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
4. Serveer de tonijnsteaks op een bedje van avocado- en erwtenpuree, besprenkel met een beetje olijfolie, garneer met de gebakken gember en knoflook en leg de edamamebonen, kruiden en sesamzaadjes er bovenop.

Eet smakelijk!

BIET- EN QUINOABOWL

- 2 middelgrote bieten, samen ongeveer 400 gr
- 170 g quinoa
- 50 g verse kaas
- 70 g zonnebloempitten
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 4 eetlepels gehakte, verse platte bladpeterselie
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- Versgeperst citroensap
- Zout en gemalen zwarte peper

1. Schrob de bieten schoon en doe ze in een steelpan met gezouten koud water. Kook zachtjes voor ongeveer 45 tot 90 minuten. Je moet er makkelijk met een satéprikker of klein mesje in kunnen prikken zonder dat het papperig wordt.
2. Giet afen laat afkoelen op een bord. Zodra ze zijn afgekoeld, wrijf je de schil af met je handen (draag handschoenen als je geen dieprode handen wilt voor de rest van de dag), snijd de bieten in parten en doe ze in een kom.
3. Kook de quinoa volgens de instructies. Haal van het vuur en laat afkoelen..
4. Spoel ondertussen de zonnebloempitten onder stromend water en droog goed af. Doe de zaden in een koekenpan op een middelhoog vuur en rooster ze droog; blijf roeren tot de zaden goudbruin zijn.
5. Meng de bieten, quinoa en zonnebloempitten. Knijp de citroen erover en giet de olijfolie en appelciderazijn erbij. Breng op smaak met zout en peper.
6. Leg de bieten op een serveerschaal. Verkruimel de kaas erover en voeg de grofgehakte peterselie toe.

Eet smakelijk!

BLOEMKOOL- EN DOPERWTENMASALA

- 2 eetlepels extra vergine kokosolie
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel venkelzaad
- 1 witte ui, fijngesnipperd
- Snufje zeezout
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gember, fijngeraspt
- 1 kg bloemkool in roosjes
- 4 rijpe tomaten, gesneden
- 2 theelepels gemalen korianderzaad
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel garam masala
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gedroogde fenegriekblaadjes (optional)
- 125 ml gefilterd waterbr /> - 500 g verse of bevroren doperwten
- Verse korianderblaadjes om te garneren

1. Smelt de kokosolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg het komijnen venkelzaad toe. Wanneer de zaden beginnen te knisperen, voeg dan ui en zout toe en bak 5 tot 6 minuten, tot de ui goudbruin is.
2. Voeg de knoflook en gember toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bloemkool en tomaten toe en bak ze gedurende 5 minuten of tot de tomaten zacht zijn. Roer alle specerijen en het water erdoor, meng goed.
3. Dek af en kook 10 tot 12 minuten op een middelhoog vuur.
4. Verwijder het deksel. Roer de erwten erdoor en kook, zonder deksel, voor nog eens 5 minuten of tot de bloemkool zacht is. Voeg een beetje meer water toe indien nodig.
5. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Strooi de koriander erover en serveer.

Eet smakelijk!

Instituten in je buurt

Vind de perfecte salon in je buurt voor een time out uit de routine van alledag. Schoonheidsspecialisten van MARIA GALLAND PARIS heten je overal ter wereld welkom in hun schoonheidsoases om je lichaam, geest en ziel te verwennen.

Onze topinstituten

Onze website maakt gebruik van cookies om je het best mogelijke resultaat te geven. Door gebruik te maken van onze site ga je hiermee akkoord. Zie ons privacybeleid voor meer informatie over cookies.

OK
340,358